Nadiya Din
NAD-NAD


As'salam.
Nurul Nadiah


FOLLLOW-FOLLOW




D.Board
Follow
Twitter
Instagram




PERINGATAN UNTUK DIRI


Jangan lupa !
Ijajil telah menghabiskan 1000 tahun untuk beribadah kepada Tuhan. Dan hanya sekali (1 kali) sikap SOMBONGnya, dia dikutuk sebagai Iblis dan diusir dari Syurga. #ERATKAN SILATURAHIM





 tetamu



Happy Bigday




Heyy, I big girl noww lalalalalalala............ semakin merdu suara guwa seperti retis terkenal
di Malaya ini , eh ? ecehh   Ouh, haritu / tahun tumbesaran guwa .
Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang ke- ohh yeah dah semakin dewasa uuuhuuuuu  
Okey, dari kampong sampai jee KL dah angkat barang barang semua, aku baru nak baring kejap
sebab tengah hari sikit nak keluar dengan Amie nak celebrate birthday guwa then tetiba guwa rasa
dahaga so guwa nak pergi lah ziarah dapur guwa, tetiba Mama dengan Adek guwa muncul dari dapur nyanyi lagu Happy Birthday sambil bawa cake, serious terharu beb.. guwa tak tau bila masa dia bila.
bila guwa tanya dia kata abang guwa yang belikan omg  omg sweekkk gilak abang guwa
 thanks Yop

*muka poyyo guwa and ouhh my Mom kiss Me

Guwa keluar berbaju Kurung, nampak ayu dan sopan santunya guwa dan guwa rasa mcam
guwa la wanita melayu terakhir, harap tiada sapa muntah merah jambu yee haha .
Lepas Amie amik guwa, apa lagi berjalan laaa kami menaiki kenderaan pacuan  roda .
 Haaa salah satu motif guwa keluar pakai baju Kurung punn sebab Amie bawak kereta nak
bawak aku jalan-jalan bukan senang dia nak bawak naik kater....
So memandulah Amie ke One Utama untuk melayan karenah Birthday Girl yang
disayangi dan dicintai niee

*Dalam kater, Amie nampak kemas and I like You

Hari itu, Amie layan apa yang guwa nak, memang tabah orangnya bukan senang nak
layan guwa yang cerewat tahap rasa nak sepak laju-laju nii, alhamdulillah dapat pasangan yang
penyabar *amie dah kembang* nak tunjuk hadiah yang guwa dapat

*taaadaaaa, nielah harta pusaka.. kasut Amie belikan, persume Katty Parry, Yop bagi, coklat Cadbury, Yie bagi and satu lagii yang warna oren tuu Ow tersayangg

Okay nak tahu macam mana guwa dapat Ow Guwa ikut dia gy rumah kakak dia,
 sebab dia kata nak amik tudung adek dia kat butik kakak, so guwa saja nak ikut sebab nak
 usha kedai akak dia, then masa tuu akak dia tak bukak butik yela public holidaykan, then guwa ikut la
Amie bukak kedai akak dia tapi time tu dia senyun jee, guwa tak tau laa kenapa dia senyum
semacam jee atau mungkin guwa terlalu cantik menarik so dia pandang guwa senyum jelahkan. Maybe ? then lepas dia bukak kedai akak dia, dia hulu Ow nie kat guwa  dengan tak ada perasaan
 dan jiwa yang kosong nie guwa berdiri terpacak macam orang-orang disawah padi then dia kata
  "untuk Sayang" Omg ! teharu gila dah laa besar Ow tu, serious guwa tak perna
dapat surprise dengan sapa-sapa Amielah orang pertama buat, guwa tak terfikir dia akan
buat macam tu, ya Allah terharu sangat . Balik tu dia hantar dalam kereta
guwa senyum sesorang melayan Ow and suka pulak Amie tenguk guwa senyum macam gila, hehe .
  Thanks bie I really love You

*nama dia Ow sebab singkatan Oren, nama pelik orang lain tak tiru  



#Ted itu hasil Amie sendiri, buatan buah hati yang buat......