Nadiya Din
NAD-NAD


As'salam.
Nurul Nadiah


FOLLLOW-FOLLOW




D.Board
Follow
Twitter
Instagram




PERINGATAN UNTUK DIRI


Jangan lupa !
Ijajil telah menghabiskan 1000 tahun untuk beribadah kepada Tuhan. Dan hanya sekali (1 kali) sikap SOMBONGnya, dia dikutuk sebagai Iblis dan diusir dari Syurga. #ERATKAN SILATURAHIM





 tetamu



Chill ?



Assalamualaikum... Hari ni hari yang menakutkan mungkin sejarah gelap, mungkin ? Hari ni result sem 2 telah pun keluar, hasil yang telah saya dapat sangat menyedihkan jauh beza dengan sem 1 sebelum ni.. Apa yang kurang agaknya, solat , usaha semua telah aku lakukan masih belum cukup sempurna untuk aku mendapat pointer yang baik.. heeemm *mengeluh* kemana akan aku tuju, kemana cita-cita aku, kemana impian aku ? Menagapa harus membuang masa dengan sia-siakan masa di Pra hanya untuk melihat pointer yang jatuh gaung yang mungkin tidak dapat di selamtkan, masih ada pelung lagi kah untuk sem last ni ? masihkah ada ?

     Mama : Kak, how result ?
     Me : Bad, so bad  :'(
     Mama : hem, takapa, kakak dah usaha mama namapak akak usaha.

Hati seorang ibu kita tak bolah baca lubuk hatinya kecewanya, kecewa dia kecewa kita juga. Kata-kata tak sama dengan hati, Mama, I am sorry sebab sem ni keputusan agak teruk same dengan Abah, sorry too. Abah dalam sem 2 ni dia banyak tolong bawak aku tempat kajian semata nak siapkan assignment sem 2 alaih-alaih keputusan macam ni, really bad sebasalah dengan Abah.

Sama juga dengan sahabat-sahabat di group STPM ramai juga ramai yang tak berpuashati dengan keputusan masing-masing menyalahkan diri sendiri menyalahkan Majlis Pepereksaan Malysia (MPM) sebab mereka nakkan duit kami repeat paper mereka dapat duit I don't know ramai yang mogok. Subjek yang target lulus jatuh gunung, subjek yang tak pernah gagal jatuh tergolek yang paling teruk datang amik paper result yang keluar tanda X tak hadir huuh parah sangat apa

1994 adalah tahun pertama STPM terminal Baharu takkan sampai macam ni, ada yang kata dorang nak kaji kami punya markah untuk masa akan datang, apa semua ni kalau itu benar ? Kami belajar dengan guru sekolah menengah tetapi paper kami di tanda oleh lecturer yang tak pernah mengajar kami yang tak pernah bagi tahu apa bentuk dan gaya yang mereka mahukan, from six is not easy kami setaraf dengan U tetapi lain cara tanda markah jadi siapa yang harus disalahkan ? -tertarik kata-kata sahabat dari group-

Ramai yang kecewa dengan result. salahkan mpm, salahkan itu ini. Stop blaming others. See in ourselves first, maybe ada silap dan salah kat mana-mana and fix it. Do something about it. This is not the ending of your life. please dont give up. when we already start, finish it. positive! life must go on guyss Allah know the best for us. Keep doa and usaha. Yaa, siapa yang tak kecewa. Me too, sebab kita tahu kita dah cuba. I've try my best tapi masih hampa. But saya tahu, He will give everything that we need, not what we want. Allah kan hadiahkan hujah/guruh/petir dulu, then He will give us a beautiful rainbow. So, stop grumbling, stop blaming, do something to change it. kita masih ada satu peluang lagi, gunakan sehabis baik. Good luck !

p/s : Someone said to Allah : Ohh Allah I HATE LIFE ! and Allah replied : Who asked you to love life ? Just love me and your life will be beautiful

sebenarnya aku down :'(
Wassalam....