Nadiya Din
NAD-NAD


As'salam.
Nurul Nadiah


FOLLLOW-FOLLOW




D.Board
Follow
Twitter
Instagram




PERINGATAN UNTUK DIRI


Jangan lupa !
Ijajil telah menghabiskan 1000 tahun untuk beribadah kepada Tuhan. Dan hanya sekali (1 kali) sikap SOMBONGnya, dia dikutuk sebagai Iblis dan diusir dari Syurga. #ERATKAN SILATURAHIM





 tetamu





malam ini
sekarang ini
masa ini
waktu ini

aku merenung 
memikir
manusia dalam masalah
dalam runsing
tak akan lari dari merenung dan memikir

kenapa mesti hari-hari nak call nak text nak wechat nak wassap nak viber nak facebook and tweet everyday *ulangan* EVERYDAY ! mana pergi masa dia untuk famili dia, masa untuk kawan-kawan dia, masa study dia, mana mana mana manaaaa ?! dia pun ada life dia juga jangan laa kau nak amik semua life dia untuk kau sorang.. Kau sapa nak suruh dia everyday dengan kau ?! kau cuma declare jadi gf dia jee kot bukan isteri dia. Come on lah, dia bukan robat nak suruh ikut cakap kau everyday, robot kalau ada perasaan dia dah bagi amaran bosan berkali-kali dan meletopkan diri sendiri tauu. Segala masa dia kau nak pegang, masa tidur, masa makan, masa belajar, masa study, masa exam pendek kan type semua perkara kau nak kawal. Jangan sampai kau dengan dia elok-elok jadi elok terus tak elok-elok memang tak elok laa hubungan kau..

merenung kata-katanya
sedar dari ayat yang di kata
letak diri pada tempat dia
how you feel ?
it's hurts ?

tunduk kepala
air mata jatuh
rasa diri sangat zalim
rasa diri begitu teruk

masih terus berfikir untuk di analisis
masih terus bersedih khilaf
bersedih tak guna
silap diri

berfikir sejenak
dia mengigatkan diri supaya jaga kelakuan sebegitu
persoalannya, kenapa, why?
nasihat?

Jangan cepat terasa apa yang dikata. apa yang di katakan ada mungkinnya betul. siapa kau nak sekat masa dia hanya untuk kau. kau fikir, ada ke dia menyekat masa kau untuk dia sahaja. "TIDAK" sekiranya dia menyekat masa kau untuk dia EVERYDAY apa tindakan kau wahai si gadis ?! "Bagi nasihat" thisss ! ini lah yang sedang dia lakukan untuk kau. 

sedar sedar sedar
it's true
tarik nafas
hembus

terapi hati
terapi minda
terapi jiwa
dan capaikan cita-cita utama
dan capaikan cinta lepas cita-cita

Hubungan manusia tidak kekal, ada hikma bila kita di tegur dan di nasihati. jangan mudah terasa dan melenting. terima dan kita kaji semula mana tahu ada mungkinnya silap yang telah kita lakukan tanpa sedar. bukan pada pasangan sahaja tetapi kepada ibu bapa juga. 

bukan setiap hari kita indah
ada hari kita susah
ada hari kita senang
ada hari kita suka
ada hari kita duka